6/3/15

Tanquem la porta a la grip

La grip és un virus que va circulant i al que tots estem en contacte en algun moment. Sabieu que amb l'ajuda d'una bona dieta podem ajudar a combatre-la?

- Per ajudar a prevenir la grip és bo beure cada dia 1'5l d'aigua. Ara a l'hivern potser no ve tant de gust agafar un got d'aigua fred i beure-te'l de cop, aleshores també es pot fer en forma d'infusions o brous, que a l'hora ens calentaran el cos.

- Cal seguir una dieta equilibrada, seguint el model de la dieta mediterrània, és a dir, que no ens faltin llegums de 2 a 3 cops per setmana, pasta, arrós, carns, blanques majoritàriament i un dia a la setmana vermella, peixos blancs i un dia de blau, fruits secs i sobretot molta fruita i verdura.


- Hi ha una sèrie de nutrients que estimulen la funció immune són: el seleni, present en aliments com l'ou, els cereals complerts, les llegums, els xampinyons, les algues i l’all, i el zinc, les principals fonts del qual alimentàries són el germen de blat, el formatge curat (cheddar, gouda, emmental), el bròquil, les llegums, l'ou i els fruits secs.


- Recordem que entre fruita i verdura n'hauriem de consumir cinc racions al dia, sent dues de verdura, una de les quals crues i les altres tres restants en peces de fruita.



- Una de les fruites que ens ajudarà en la prevenció contra la grip és la taronja i la mandarina, gràcies al seu contingut de vitamina C (antioxidant).


- La gelea real, la mel que produeixen les abelles obreres per alimentar l'abella reina, ajuda a enfortir el nostre sistema inmunitàri.

- Pensem també en la necessitat de rentar-nos les mans tot sovint i sobretot abans de manipular qualssevol aliment.

- Cal evitar el consum de tabac i alcohol, ja que ens mengen les defenses.

- I de pas, ja que recomanem una alimentació saludable, ho lligarem a una vida sana amb la presència d'exercici físic que sempre ens activarà les defenses i ens ajudarà a estar més forts.

- Finalment, si tot i portar una dieta equilibrada i moure'ns més, hem agafat la grip podem medicar-nos amb homeopatia, que és una alternativa a la medicina tradicional apte per a nens i a embarassades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario